Activitats Dino-Lite

Dino-Lite us vol oferir un paquet d’activitats, creades per en Lluís Montoliu, pensat sobretot de cara a l’àrea de medi i destinat als cicles d’Educació Primària i Secundària. Això suposa la voluntat d’elaborar materials que afavoreixin l’observació, l’experimentació i la reflexió entorn del petit món al qual només podem accedir a través d’aparells de magnificació adequats.

En diversos àmbits científics i tècnics, les lupes i els microscopis tenen el seu lloc preferent. Pensem que això passa també a l’escola. Però la incorporació dels petits aparells digitals comporta uns avantatges que potser no són encara prou coneguts. És amb la voluntat de difondre l’ús d’aquests aparells i de suggerir-vos un material que us pugui resultar adequat, que us presentem aquest paquet d’activitats.

Amb l’elaboració d’aquests materials procurem que l’alumne conegui aspectes i fenòmens que estan a l’abast de la nostra mà, que ens són familiars, però que es troben per sota del llindar que la nostra vista ens permet captar.

Cadascuna d’aquestes activitats, concretades en forma de fitxes, anirà precedida per una petita explicació de cara als mestres on se n’exposaran els objectius i es donaran a conèixer tots aquells aspectes que poden ser importants en l’aplicació de les unitats que anem presentant.

A aquesta presentació, s’hi adjunta també una petita galeria de fotos i vídeos que us podran ser útils a l’hora de preparar les activitats. En podreu fer ús com a presentació a classe, si així ho creieu convenient. Segurament, però, serà en l’elaboració d’una galeria pròpia on els alumnes hi podran trobar més interès.

Tant de bo, en fi, que aquestes propostes didàctiques us resultin profitoses de cara al treball a l’aula i que, al mateix temps, us ajudin a crear-ne d’altres encara més suggeridores.